Според президента ситуацията е такава, че появата на алтернатива е неизбежна

Президентът Румен Радев с нови критики към управляващото мнозинство. Пред журналисти държавният глава заяви, че „цялата режисирана истерия издава страх от нова партия".

„Този хор на страха обедини партиите в сглобката и малките политически формации, които заедно се чувстват застрашени от ерозията на доверието. Опитомяването на лидерите на ПП-ДБ дава някакви надежди някому, че могат да подходят и към президентската институция така, но това няма да се случи", категоричен е Радев.

Припомняме, че по-рано председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски изпрати писмо до главния прокурор, главния секретар на МВР и шефовете на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията. В него той заяви, че прокуратурата и службите не предприемат или не оповестяват данните за проверки и дела по случаи с висока обществена чувствителност, свързани с президентската администрация.

Пеевски: Защо прокуратурата не оповестява данни за проверки в президентството?

На обвинението от Пеевски, Румен Радев отговори по следния начин: „Аз няма да коментирам г-н Магнитски. Балзак отдавна е заявил, че една от най-отблъскващите привички в дребните души е, че подозират своите низости у другите. Призовавам компетентните органи да извадят всички сигнали, преписки и дела за БТК, "Булгартабак", КТБ, ББР, язовири, магистрати, „Митници", „Дунарит", отравянето на Гебрев, офшорки, поставени лица – собственици на имоти, хотели. Останаха страшно много въпроси да висят. Обществото ни очаква отговори. Как да се борим с корупцията при това положение?".

Според президента ситуацията е такава, че появата на алтернатива е неизбежна, за да се върне нормалността и европейската перспектива. „Ако дам доверието си на някоя политическа формация, ще го заявя сам", категоричен е държавният глава.

„Наивно е да се мисли, че като омаскаряваш личности, ще промениш настроенията на хората. Народът е възмутен от цените, схемите, назначенията, провала в европейската ни интеграция, апартаменти с асансьори и безотговорно управление", коментира още Радев.