Той поиска извинение от Кирил Петков

Председателят на ДПС Делян Пеевски поиска извинение от Кирил Петков. По думите му съпредседателят на „Продължаваме Промяната” е направил внушения в публичното пространство, че ГЕРБ, ДПС и президента владеят, чрез свои кадри, регулаторите и другите контролни органи, включително и ВСС.

Пеевски: Докато си делкат властта, политиците обричат живота на хиляди инсулинозависими

Според Пеевски тези твърдения категорично не отговарят на истината. „Той говори за някакви 95%, което освен че е невъзможно, тъй като става дума за независимите регулатори, подвежда хората. Държа да подчертая, че Движението има малък брой лица, предложени от ПГ на ДПС и подкрепени от Народното събрание и не може да бъдем свързвани с никакви други назначения”, пояснява той.

Председателят на ДПС допълва: „А специално по темата за ДАНС - аз не знам колко е щатът на ДАНС, но знам, че ако Кирил Петков казва, че има един представител там, то със сигурност ДПС има нула”, заявява Пеевски.

От ПП-ДБ очакват формална покана от ГЕРБ за разговори

„Надявам се, че допуснатите неточности от страна на г-н Петков се дължат или на некоректно подадена към него информация, или на липсата на такава. Разчитам, че след като се запознае с данните и фактическото положение в регулаторите, колегата Петков ще постъпи мъжки и ще се извини”, заключва Пеевски.

От ДПС публикуваха пълен списък на излъчените от тях, както ги представят, „достойни представители в регулаторите”:

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase