Коментар на проф. Огнян Кунчев и доц. Спас Спасков

Политиката у нас продължава да стои под сянката на една огромна въпросителна. Преговaрящите екипи говорят помежду си, но мълчат пред обществото. Но ще им излязат ли сметките на политиците и каква е диагнозата на безпрецедентната политическа ситуация? Темата в студиото на „Събуди се” коментираха математикът проф. Огнян Кунчев и бившият шеф на „Пирогов” доц. Спас Спасков.

„Преговорите, каквито и да са… за тях има предварителна подготовка. И когато сядаме на преговорната маса – нещата вървят сравнително бързо. За каквото и да е, трябва да има предварителна подготовка”, заяви доц. Спасков.

Политически хипотези: Провал на ротацията или шанс за нов диалог на масата за преговори

„Има си Теория на преговорите. Личи си, че в случая явно някой не ги знае тези уроци и не знае предварително подготвени сценарии. Тоест, това е една игра, която си има правила. И те трябва да се спазват. Очевидно някой не е прочел Теорията на преговорите. Те дори предварително трябва да се договорят по какъв сценарий ще преговарят, по какви правила на играта ще играят. Да се объркат правилата на играта означава, че нещо е непрофесионално направено”, подчерта проф. Кунчев.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase