Нямаме основание да върнем папка с имена на министри в кабинет, допълни той

Крайно несериозно е да се измества фокусът върху обидени и засегнати, когато става дума за формиране на правителство. Внасянето на проектокабинет с министри, които не бяха попитани, беше абсолютна провокация и прецедент. България стана за смях пред европейските си партньори. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Мирослав Иванов в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

ПП-ДБ връща празна папката с втория мандат (ВИДЕО)

"Нямаме основание да върнем папка с имена на министри в кабинет. ГЕРБ не спази обещанието, дадено преди 9 месеца. Не желаят да има кабинет, предпочитат избори, а не реформи. Борисов не отстъпи от позицията си и не направи никакъв компромис. Съставът на правителството трябваше да бъде одобрен от двете страни. Предложихме меморандум с ясни срокове за поемане на ангажименти, които се преповториха в споразумението. ГЕРБ поставиха ултиматими, преговорната група редовно напускаше разговорите. Искахме поемане на конкретни ангажименти, разписани в документ. Това е по-различното от ситуацията преди 9 месеца. Също така искахме прозрачен процес на назначаване на политически независими лица за регулаторите", коментира Иванов. 

Според него ГЕРБ и ДПС са опитали да саботират заседание на комисията за Нотариуса с цел всяване на суматоха. "Поради следствената тайна не може да се установи дали твърденията на градския прокурор, че върху прокуратурата е оказван сериозен натиск да не бъде образувано производство по казуса с Мартин Божанов – Нотариуса, са истина. Такива данни се съдържат само в преписката. Ако някой наистина е оказвал натиск на СГП, това до голяма степен би могло да бъде главният прокурор - дали сегашният, или предишният", смята Иванов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase