Отборът на Ботев от село Трънчовица изкара жени срещу мъжки тим

Странен мач от аматьорското първенство по футбол трябваше да се изиграе преди седмица в плевенско. Отборът на Ботев от село Трънчовица изкара жени срещу мъжкия тим на Левски от село Брест. Причината - мъжете били контузени, а домакините от Левски отказали отлагането на срещата. И така от Трънчовица решили да се пошегуват. Как завърши срещата, все пак?

Кметът на Трънчовица Милан Драганов обясни, че отборът е трябвало да изиграе среща от редовния кръг на футболното първенство, но голяма част от футболистите са били контузени, а други ангажирани. „Тогава поискахме срещата да бъде отложена, за по-късен етап в края на сезона, но те не се съгласиха. За да ги изненадаме изкарахме жени. На загрявката излязоха момчета, за да си помисли провниковия отбор, че ще играе с мъже. Когато започна съдийската провека излязоха жените”, разказа Драганов.

Неприлично поведение извади от футбола за една година легендарен нидерландец

„Мачът започна, а техният ръководител дори ги стимулираше да постигнат по-убедителна победа”, уточни кметът.

Розалия Дончева, капитан на дамите добави, че са играли 20 минути с ясното съзнание, че ще бъдат победени. Започнахме да се изморяваме, съдията от своя страна започна да ни изкарва и мачът завършу служебно”, каза Розалия. По думите и човек трябва да приема, както победите, така и загубите.

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase