Президентът ще бъде приет на аудиенция от папа Франциск

В навечерието на 24 май, Денят на светите братя Кирил и Методий, българска делегация, водена от президента Румен Радев замина за Рим и Ватикана. Посещението започна с много наситена програма.

В началото на деня президентът Румен Радев заедно с президентите на Италия и Гърция открих офис на Европейска правна организация. Радев участва и в откриването на изложба посветена на Атон.

„Ден, в който ние се прекланяме пред църковно-дипломатическата мисия на светите братя Кирил и Методий и пред тяхното непреходно духовно наследство. Отношенията между Българската православна църква, между Българската държава, и Светия престол датират от векове, още  868 година. Днешната изложба е едно прекрасно продължение на тези отношения”, заяви Румен Радев.

Вечерта в българското посолство в Рим се провежда и традиционен прием за 24 май.

В навечерието на 24 май: Представиха за първи път ръкопис на Петър Богдан

На 23 май в базиликата „Сан Клементе“, където Светите братя са служили за първи път на славянски език, държавният глава ще присъства на Божествена света литургия, отслужена на централния олтар на базиликата от Негово Високопреосвещенство Западно и Средноевропейски митрополит Антоний. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase