Постъпката е в знак на протест срещу израелските атаки в Рафах

Депутати от италианското опозиционно Движение „5 звезди“ развяха палестински знамена в парламента. Постъпката им беше знак на протест срещу израелските атаки срещу град Рафах в южната част на Газа.

Трима ранени полицаи и 40 задържани на пропалестински протест в Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лидерът на Движението и бивш премиер Джузепе Конте сподели снимка от Долната камара на парламента, на която се вижда как депутатите развяват поне пет палестински знамена.

Франция е готова да признае палестинската държава

„Поредно клане на цивилни в Рафах! Още смъртни случаи, още разрушения... Да спрем лудостта на Нетаняху! Два народа и две държави за Палестина и Израел", написа Конте в социалната мрежа Х.

В знак на солидарност с палестинците в обсадения анклав студентите от римския университет „Сапиенца“ организираха митинг в кампуса, където от месец поддържат протестни лагери.

Наред с палестинските знамена, по време на шествието студентите носеха и транспаранти, на някои от които пишеше „Рафах гори“, „Израел е терористична държава“ и „Сапиенца е съучастник“. Те скандираха пропалестински лозунги като „Свободна Палестина“ и „Свободна Газа“, а също така осъдиха ръководството на университета заради сътрудничеството му с италиански фирми, които продават оръжие на Израел.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС