На 4500 метра надморско равнище е разположена най-високата секция в света

В Северна Индия също имаше избори, които приключиха буквално преди броени дни. 

 В Северна Индия, в щат „Химачал Прадеш” е била разположена най-високата секция в света, на 4500 метра надморско равнище. Гласоподавателите в страната са близо 1 милиард, а секциите повече от 1млн. Законът повелява всеки избирател да има секция разположена максимум на два километра от неговия дом. 15 млн. души са били заети да обслужват изборните секции, а около 350 000 са били хората, по някакъв начин, заети с охраната на процеса. Шест седмици, от средата на април до началото на юни, са продължили изборите в Индия. Доставянето на документацията и машините за гласуване в някои части на страната е отнело седмици път по лошата инфраструктура.

Как една жена прави мода в Индия (ВИДЕО)

Изборите в страната приключиха, а резултатите са известни. Партията „Бхаратия Джаната” на премиера Нарендра Моди печели мнозинство в 545 местната долна камара. Те завоюваха около 300 депутати през близо 230 на опозиционния индийски национален конгрес.

За индийците към днешната дата предстои съставянето на правителство. Епичен избирателен процес с участието на 10% от населението на планетата.

Целия разговор гледайте във видеото.