Ако за Италия традиционната храна е пицата, в Германия в култ са хлябът и надениците

Каква по-хубава компания за мача в разгара на Европейското първенство в Германия от хляб, наденица и халба бира?

Ако за Италия традиционната храна е пицата, а за Япония - сушито, в Германия в култ са издигнати хлябът и надениците. В страната непрекъснато се създават нови видове хляб, за да са в крак с времето.

10 забележителности в Берлин, които не трябва да пропускате (ГАЛЕРИЯ)

Сред най-новите тенденции в печивата са хляб с куркума, парченца колбас или цветя.

Но ние ще ви открехнем вратата за по-популярните видове хляб и наденици в Германия и няма да бъде изненада, ако до края на статията си представите мириса и вкуса на неустоимите печива и вурстове.

Футбол и любов: Вижте някои от най-красивите футболни съпруги (СНИМКИ)

Brötchen са леки пшенични и ръжени хлебчета, които се предлагат в чист вид или украсени с маково, слънчогледово или сусамово семе. У нас са по-известни като земели. Сервират се за закуска или брънч.

Pretzel това изделие е хрупкаво отвън и меко отвътре. Легендата гласи, че един хлебар изработил формата му, когато кралят му казал, че трябва да изпече хляб, през който може да види три пъти слънцето. Брецелът се използва за емблема на пекарните и до ден днешен.

Landbrot - е хляб, който може да се яде по всяко време - за закуска, вечеря или като обедна закуска. Той се приготвя от пшеница и малко ръж.

Vollkornbrot  - типичен вид хляб, който ще намерите на много немски трапези. Според закона пълнозърнестият ръжен хляб трябва да се състои от поне 90 % пълнозърнесто брашно.

Milchbrötchen – любимият на децата. Неговата мекота и пухкавост се дължи на млякото, което се добавя към тестото преди да се изпече.

А сега идва ред на надениците – перфектното допълнение към топлия хляб и халба бира.

Със сигурност сте чували, а може би и опитвали Bratwurst. Германците обичат да я хапват за закуска или до обяд. Прави се от свинско, говеждо или телешко месо. Има дори специален ден в годината, посветен на този вид наденица – 16 август.

Weibwurst или т.нар. бяла наденица е специалитет за баварския регион. Приготвя се от мляно телешко месо и свинска сланина. Овкусява се с магданоз, лимон, босилек, лук, джинджифил и кардамон.

Knockwurst е дебел колбас, който произхожда от региона на Северна Германия. Той съдържа смляно свинско, телешко и понякога говеждо месо, както и чесън. След това тези съставки се поставят в обвивка, отлежават няколко дни и се опушват на дъбови дърва. На вкус вурстът е много хрупкав, пухкав и сочен.

Frankfurter Würstchen е тънък, варен колбас, приготвен от чисто свинско месо. Специфичният му вкус се постига чрез специален процес на опушване при ниски температури.

Франкфуртските колбаси не се варят за консумация, а само се загряват в гореща вода за около осем минути, тъй като в противен случай кожата бързо би се разкъсала. Традиционно те се консумират по двойки с горчица и хляб или картофена салата.

Currywurst е задушена, пържена наденица, обикновено. Поднася се нарязана на парчета с големина на хапка и подправена с къри кетчуп - сос на основата на подправен кетчуп или доматено пюре, поръсен с къри на прах. Ястието често се сервира с пържени картофи.

Коя е вашата любима комбинация - споделете с нас в социалните ни мрежи! 

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!