Юлий Павлов, Яница Петкова и Елена Дариева с анализ на политическата обстановка

Втори работен ден за 50-ото Народно събрание. Ще се стигне ли до избор на председател и ще заработи ли новият парламент коментираха социолозите Яница Петкова, Елена Дариева и Юлий Павлов в „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Фалстартът на 50-ото НС наподобява на ситуацията с предходните парламенти, каза Дариева. Тя смята, че „имаме още от същото, но се надяваме да не поставим нов антирекорд за избор на председател на парламента“. Дариева посочи, че сред политиците липсва воля за търсене на решенията.

Димитров: ГЕРБ е напът да провали седми поред мандат за съставяне на правителство

Павлов посочи, че ако има нов предсрочен вот, то избирателната активност може да бъде по-малка от 30%. Той е на мнение, че конституционната криза ще бъде преодоляна в определен момент. Павлов допълни, че искането на ГЕРБ за избор на Рая Назарян за председател е легитимно, тъй като те са първа сила. По негови думи, обаче, ще има проблем при сформирането на правителство.

Петкова каза, че в момента се гледа партийния интерес, при това краткосрочно. Тя посочи, че в това Народното събрание ГЕРБ няма да са толкова сговорчиви, което не е работещ вариант.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА РАБОТАТА НА 50-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase