Парламентарната група изключи заместник-председателя на Движението

След трусовете в ДПС почетният председател на Движението Ахмед Доган се среща с депутатите, които по неговия призив гласуваха против проектокабинета на ГЕРБ-СДС.

Заради гласуването на 17 от депутатите, парламентарната група изключи заместник-председателя на Движението Джейхан Ибрямов, а малко преди това и дългогодишния народен представител Рамадан Аталай. Заговори се и за напрежение между почетния председател Ахмед Доган и Делян Пеевски.

Вижте как гласуваха депутатите за номинацията на Желязков (СПИСЪК С ИМЕНА)

Екип на NOVA е пред лятната резиденция на д-р Ахмед Доган. Голяма част от народните представители на ДПС пристигнаха малко преди 13 ч., сред тях и Джевдет Чакъров. Никой от тях не коментира пред медиите на влизане.

След края на срещата коментар направи председателят на ДПС Джевдет Чакъров: 

Обсъдихме, че ДПС не работи в момента в нормалния си вид и съдържание, необходимо е да се върне към нормалността, което означава автентичното ДПС с функциониране на колективните органи, диалог, съобразно нормите в устава на партията."

„Връщане назад няма, трябва да се възстанови нормалността”, каза още той.

Чакъров посочи още, че „трябва да има стабилност в страната и да се положат всички възможни усилия за съставяне на правителство”. Той допълни, че ако това не се случи, ще се отиде към нови избори, което „не е най-доброто решение”.

"Очаквайте съвсем скоро позиция на нашия почетен председател Ахмед Доган", каза още Чакъров.

"Всички заедно за ДПС!" Това написа в своя профил във Facebook изключеният от парламентарната група на партията депутат Джейхан Ибрямов.

Той публикува снимка на депутатите, които се срещнаха с Ахмед Доган в събота.

По неофициална информация в неделя на Росенец ще се проведе среща между Ахмед Доган, Делян Пеевски, заедно с Йордан Цонев и други депутати, които подкрепиха правителството, предложено от ГЕРБ.

Припомняме, че напрежението в партията ескалира при гласуването на проектокабинета "Желязков", който беше предложен от ГЕРБ-СДС. Част от депутатите обявиха, че ще спазят призива на д-р Ахмед Доган, а останалата част гласуваха "за". Последва и изключването на двама народни представители.

 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase