Машината е летяла към Москва след ремонт

Катастрофа на пътнически самолет в района на Москва. Загинали са тримата души екипаж на борда на машината, която при този полет не е превозвала пътници, съобщава „Асошиейтед прес”. По информация на местни медии самолетът „Сухой Суперджет 100" е принадлежал на авиокомпанията „Газпром Авиа”, която е собственост на държавния петролен и газов гигант „Газпром”.

Машината е била на планов ремонт в авиоремонтен завод в град Луховици, разположен на около 110 километра югоизточно от руската столица. Тя е трябвало да кацне на летище „Внуково” в Москва.

Самолет падна на магистрала край Париж, има жертви (ВИДЕО+СНИМКИ)

Самолетът е бил произведен през 2014 година. Не е ясно защо се е разбил. Паднал е край градче на име Балшое Карасьово. На земята няма пострадали или материални щети. Директорът на руската авиационна агенция е тръгнал към мястото на катастрофата. 

"Днес, около 15 часа ни съобщиха, че самолет се е разбил до Балшое Карасьово край Коломна. Потвърдихме, че има катастрофа. В момента аварийните служби си пробиват път до мястото на катастрофата. Няма заплаха за хората в близкото населено място", заяви Александър Гречишев, управител на район Коломенский.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase