Коментират политическите анализатори Даниел Смилов и Кристиян Шкварек

Пеевски срещу Доган. Кой ще победи? Как ще се отрази на и без това „калния” политически терен? И как ПП-ДБ ще отиграят изненадващия за тях развой – получават втория мандат. Журналистът Евгений Генчев разговаря с политическите анализатори Даниел Смилов и Кристиян Шкварек.

„Не мога да си представя, че това нещо ще се проточи дълго. Вярно е, че и от двете страни има хора с ресурси. Но става въпрос за политическа партия, която трудно може да бъде отвлечена от човек, който я основал. Тук не става въпрос за банка. С КТБ историята беше сходна. Но там трябваше да се разпределят активи. А тук става въпрос за живи хора, за истории. Струва ми се, че Доган е в по-силна позиция”, заяви Даниел Смилов.

Обвинения за етническо напрежение между двете групи в ДПС (ОБЗОР)

„Традиционно в тази партия този тип конфликти са били решавани бързо. Видяхте какво стана с Местан, Карадайъ. Но Пеевски не е нито Местан, нито Карадайъ. Той ще даде битка, която може да се окаже по-дълготрайна. Заявките са, че тази битка ще се пренесе извън партията, че ще направят нещо, наречено „Ново начало”. Ще видим докъде ще продължи”, заяви Кристиян Шкварек.

Според двамата анализатори не бива да се вади етническата карта и това е опасно. Според Смилов причината за скарването между Пеевски и Доган не е етническа. А според Шкварек в България вече няма нужда някой да пази етническия мир.

Повече гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase