„Камала Харис може да изиграе обединяваща роля в този тежък момент за демократите”, смята проф. Румен Кънчев

Милен Керемедчиев, бившият заместник-министър на външните работи, и проф. Румен Кънчев, експерт по международна сигурност и геополитика, бивш заместник-министър на отбраната, коментираха в „Твоят ден“ по NOVA NEWS какво следва за САЩ, след като Джо Байдън се отказа от президентската надпревара.

„Това е вътрешно партиен преврат, който обедини могъщите демократи като семейство Клинтън, Обама, които направиха всичко възможно да разубедят Байдън. Има еуфория около името на Камала Харис, защото тя беше негов вицепрезидент. Затова се смята за наследник на неговата политика”, поясни той. И допълни, че губернаторът на Калифорния е един от най-силните кандидати на демократите.

Според него Мишел Обама е идеалният кандидат за демократите и би могла да победи Доналд Тръмп, но отказва да се включи в надпреварата.

„Смяната на кандидата в последния момент, няколко месеца преди надпреварата е най-лошият сценарий, който можеха да имат демократите”, твърди Керемедчиев.

Проф. Кънчев обаче е на друго мнение.

„Не мисля, че ситуацията е толкова отчайваща за демократите. Камала Харис, въпреки че е жена и няма голям политически опит, може да изиграе обединяваща роля в този тежък момент за демократите”, каза той.

За войната в Украйна:

„Кандидатурата на Камала Харис е необходима, няма друг който за толкова кратко време да бъде вкаран в течението. Не всичко е загубено, тя може да се представи достойно”, каза още той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase