Биляна и Цанко Шишманови събират средства, с които ще подкрепят доброволците на терен

Дарение на доброволците в битката с пожарите вместо цветя за сватбата - тази благородна инициатива предприеха в сватбения си ден Биляна и Цанко Шишманови. Те събират средства в подкрепа на доброволците, които помагат в борбата с огъня в критичните точки у нас. Младоженците са започнали и кампания, която се нарича „Да помогнем на доброволците в борбата с пожарите”, за която всеки, който желае, може да дари средства. 

Биляна и Цанко живеят във Варна, но минават под венчилото в Боровец. Разказват, че обичат горите, планините и природата на България и да ги гледат как изгарят, ги кара да мислят и за това как биха могли да помогнат.

„Надвишихме желаната сума. Събраха се повече от 1200 лева, с които ще помогнем на доброволците да купят пожарогасители. Моя беше идеята. Бях решила, че за сватбата със сигурност ще има кауза, която да бъде с екологична насоченост, тъй като самата аз съм агроном. Много обичаме планината, редовно ходим на походи. Случайно ми попадна тази кауза в социалните мрежи и решихме да я подкрепим”, разказа Биляна.

Младото семейство обясни, че все още не са били доброволци, но са заставали зад различни каузи.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase