Извънредната ситуация в този район остава в сила докато не се произнесат експертите

„Опасност от нови взривове в склада за фойерверки, категорично няма, казват специалистите. Хората бяха допуснати да се върнат по домовете си. Все пак има остатъчни взривове от предишните 5 склада, където продукцията е на палета с различни нива и затова се чуват през известно време остатъчни взривове, но интензитетът им е изключително рядък”. Това заяви кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов в „Интервюто в Новините на NOVA”

Извънредната ситуация в този район остава в сила, защото се спазват правилата и нормите, разписани за такава ситуация. Има правило, според което, сапьорите могат да влязат на терен най-рано 24 часа след последния взрив, обясни той.

След взривовете в склад край Елин Пелин: Жертва, тежко пострадал и двама в неизвестност (ОБЗОР)

„Около 7 къщи са пострадали от взривната вълна. Огледът продължава и броят им ще расте. Има оплаквания за паднали мазилки, някои говорят и за спукани зидове, което не знам дали е така, но трябва експерти да дадат своето становище, за да не се получава изкривяване на информацията за този инцидент", каза Симеонов.

След приключване на огледа документите ще бъдат предадени на Комисията за бедствия и аварии, която до сега винаги е съдействала на пострадалите по съответните региони, уточни кметът на Елин Пелин.

Той изрази съболезнование към семействата на пострадалите. „Това съоръжение, както се води, е от много висок клас на сигурност и авторизация, и разрешителни документи, всичко през държавата, през ДНСК, през Министерството. Това, което ние като община можем да направим, е единствено да бъдем в помощ, но ние нямаме юрисдикции”, каза Ивайло Симеонов. 

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВЗРИВОВЕТЕ В СКЛАДА ЗА ФОЙЕРВЕРКИ ЧЕТЕТЕ ТУК 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.