Хищникът захапал младата жена за главата

По време на крос канадка беше нападната от мечка гризли, която я ухапала по главата. Това съобщи Today.com.

Двойка полярни мечки уби работник в Канадския арктичен архипелаг

24-годишната Ванеса Чапут бягала по позната горска пътека в провинция Онтарио. До нея тичала немската ѝ овчарка на име Луна. Когато момичето се обърнало, видя на три метра от себе си три мечки: една голяма и две по-малки.

Имало и четвърта мечка, която не е забелязала, защото стояла зад нея. Чапут се опитала да отстъпи, а кучето се втурнало към двете малки мечета. 

„Избрах едно дърво, зад което да се скрия, но мечката ме събори“, спомня си тя. „Тя захапа главата ми в устата си и аз се озовах на земята“.

Ноктите се забиват в гърба и бедрата ѝ, след което хищникът я захапал за ръката. По думите на Чапут, поради прилива на адреналин, тя не е усещала силна болка и не е крещяла. Всичките ѝ мисли били само да оцелее и да се върне при семейството си. 

Мечката отново се втурнала към нея. Този път кучето я спасило като лаело отдалеч и принудило звярът да се оттегли. Чапут успяла сама да стигне до магистралата и използвала смарт часовника си, за да се обади на съпруга си.

След нападението на мечката жената трябваше да прекара десет дни в болница. Лекарите направили над 30 шева на раните, останали по главата, гърба, ръката и ухото ѝ.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС