Коментар на експерти

Ще продължат ли трусовете в политиката? Това коментират в студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS Иван Брегов, правен експерт в института за пазарна икономика и Теодор Славев, политолог от българския институт за правна инициатива.

„Анализирайки целия принос на Калин Стоянов към управлението и политиката, виждаме две неща,които към днешна дата показват, че той и към момента не трябва да е на поста. Едното е свързано с организирането на полицаи на политически протести, което е недопустимо по закон. Това са силови хора. И другото, което той заяви, че в е взел решение да участва в изборите.. Не може едновременно да си в служебно правителство и да си кандидат за министър след вота”, обясни Брегов.

„Ключов елемент от българския преход беше армията и полицията да бъдат строго деполитизирани. За първи път в рамките на 2 седмици виждаме сериозна ескалация, която не е характерна за обществото. Извеждането на преден план на силови структури, които да влияят на политическия живот е още една крачка назад, която правим в демократичната си история. Хората, които са подбудили провеждането на протеста в подкрепа на Стоянов, е добре да бъдат разобличени”, допълни Славев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase