Това заяви председателят на ДПС на брифинг

На брифинг председателят на ДПС Джевдет Чакъров изчете декларация на народните представители от Движението (без Пеевски и група). Според нея има масови проверки от органи на МВР (ГДБОП), КПК, АДФИ и НАП. По този повод са се обърнали към служебния премиер Димитър Главчев и и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов с молба за спешна среща.

„Обезпокоени от зачестилите напоследък сигнали за проверки от страна на органите на МВР, ГДБОП, КПК, АДФИ и НАП на физически лица и техните семейства, фирми и бизнеси на членове и симпатизанти на ДПС, както и общини, управлявани от кметове на ДПС. Ние, народните представители от автентичното ДПС (без Пеевски и група), се обърнахме към служебния премиер и главния прокурор с молба за спешна среща, за да призовем да не се допуска употребата на държавните институции с цел сплашване, разправа и възпрепятстване на свободата на изразяване”, посочи Чакъров.

Чакъров: Призивът ни е за честни и справедливи избори

Според декларацията „никога през последните 35 години нито едно правителство, независимо дали е редовно или служебно, не си е позволявало да използва държавните институции за изпълняване на поръчки на определени политически субекти и лица с цел всяване на страх и психоза”.

„Призоваваме държавните институции и държавните служители да не се поддават на заплахи и натиск. Сигналите, които получаваме през последните дни за тенденциозно провеждане на проверки в общини, управлявани от ДПС, домове и семейства на нашите членове, симпатизанти и активисти, както и за планирани бъдещи такива, буди сериозно притеснение у нас за груба злоупотреба с власт и използване на държавните институции като инструмент за натиск навечерието на предсрочните парламентарни избори”, пише още в декларацията.

Чакъров заподозря натиск върху изключените от ДПС. Пеевски изпрати сигнал до главния прокурор

„Споменатите институции се превръщат в политическа бухалка за разправа и репресии”, подчертават депутатите в декларацията си и заявяват, че ще защитят всеки един член, симпатизант и активист на партията. Чакъров обяви, че днес е провел два пъти разговор с Главчев и е останал впечатлен от бързата му реакция.

Преди дни при акция на ГДБОП и НАП срещу фирма, занимаваща се с незаконна търговия, беше иззет автомобил, използван от заместник-председателя на партията Джейхан Ибрямов.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase