По думите му ГЕРБ-СДС планира бъдещо управление с „Възраждане”

Казусът, който се превърна в проблем за служебната власт – кой ще бъде номиниран за вътрешен министър, коментира народният представител от ПГ на „Продължаваме Промяната-Демократична България” Явор Божанков.

„За нас Атанас Илков не би бил решение, нито изненада, предвид мотивите на Борисов. Той не поиска оставката на Калин Стоянов, която ние искаме отдавна, защото млади хора бяха пребити на морето от служители на реда без последствия или заради дезорганизацията с гасенето на пожари, а заради имагенерен повод, който Борисов си намери – свит юмрук”, заяви Божанков.

Припомняме, че източници на NOVA съобщиха в неделя, че за поста на вътрешен министър се обмислят трима души - Тони Тодоров, Стоян Темелакиев и Атанас Илков.

Кабинетът "Главчев 2": Ще има ли нови вътрешен и външен министри

„Прословутата „домова книга” се попълва от депутатите, когато ГЕРБ-СДС е първа политическа сила, а ДПС е посочена за втора, естествено, че те имат мнозинството и тежестта да назначават съответните хора. Не беше малък проблем и когато Румен Радев имаше безгранична и пълна власт върху служебния кабинет и тогава се събудихме с един договор за „Боташ” за 4 млрд. лв., който ще плащаме дълго”, допълни депутатът.

Явор Божанков подчерта, че има явно мнозинство между ГЕРБ-СДС и ДПС. „То много отдавна е явно за нас, сега вече е и за обществото. Ако искаме да променим това, то се решава на избори”, каза той и добави, че според него е проблем, че 16 години ГЕРБ-СДС продължава да е първа политическа сила.

Радев се среща с кандидата за премиер Димитър Главчев

Относно промените в Закона за предучилищното и училищното образование, депутатът от ПП-ДБ категорично заяви, че „такава пропаганда не е имало, няма и няма и да има”.

„Проблемът е, че една политическа партия употребява българското образование за собствените си цели. Това е недопустимо. Учители са наричани „паразити”, твърди Божанов, като добави, че коалицията ще предложи три решения.

По думите на Божанков ГЕРБ-СДС планира бъдещо управление с „Възраждане”. 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase