Въпреки дъжда, огънят все още не е локализиран

Продължава гасенето на пожара, който възникна в местността Байрямица над с. Бистрица в Рила, съобщиха от полицията в Кюстендил. Пожарът се развива на площ около 60 дка низово в иглолистна гора и не застрашава хората от близките селища.

В района на два пъти се е излял дъжд за по 20 минути, което много помогнало в борбата с огъня. Въпреки това пожарът все още не е локализиран. Няколко огнища продължават да тлеят и се разпалват при всеки порив на вятъра.

В сряда на терен работиха пожарникари, служители на горските стопанства, военнослужещи и доброволци. Хеликоптер направи 16 облитания, а в откритата част на пожара са излети 32 тона вода. Днес екипите от пожарникари, служители от горските стопанства и доброволци продължават гасенето, което е затруднено от стръмния скалист терен.  

Военен хеликоптер се включи в гасенето на пожара в Рила

Пожарът в гората над с. Пастра, община Рила, под връх Калин е локализиран на площ от 350 дка низово в иглолистна гора. Доугасяването в периметъра продължава и в четвъртък. В работата се включиха пожарникари и служители на горските стопанства.

Припомняме, че до местността „Бел кладенец” е изграден път, по който, при необходимост, пожарникари могат да закарат водоноска.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase