Има сигнали за наводнени улици и аварирали коли

Силна гръмотевична буря удари Варна рано тази сутрин. Силен дъжд се изля над града. Бурята продължи около час, а на много места в града по улиците се образуваха реки.

За аварирали коли на няколко места съобщават жители. Централният булевард на квартал „Аспарухово” е под вода. Кадри от наводнението получихме и в рубриката „Моята новина”.

Районът около Автогарата също е под вода. На един от централните булеварди в морската столица - "Република", няколко коли бяха блокирани във водата, но с помощна на спасителен екип бяха извадени. Наводнения има и недалеч от Летния театър.

Наводнен е и столът на училище "Любен Каравелов" в квартал "Аспарухово". Отводнява се подлезът на спирка "Почивка", където жена е била блокирана в автомобила си, но е извадена след помощ от пожарната. В Морската градина има много паднали клони, шахти са останали без капаци.

Мощна буря удари и „Слънчев бряг”. За минути улиците в града се превърнаха в реки.

Припомняме, че за сряда е обявен оранжев код за опасно време в 12 области в Източна България и жълт код за 8 области в централната част на страната.

Две мощни бури с порои удариха и районите около Силистра и Генерал Тошево. Те бяха съпроводени с порои, гръмотевици, градушка и ветрове.

В ранния следобед и на територията на област Добрич е превалял обилен дъжд. Множество сигнали за поражения от пороя в Добричко са постъпили в пожарната, като най-много наводнени приземия и мазета има в Община Каварна. Наводнена е и местната болница. Там за час се изляха над 60 литра на квадратен метър, съобщават от метеослужбата в Добрич. Няма данни за пострадали хора. Части от града и четири села останаха без ток и вода, но екипи на ВиК и електроразпределителното дружество отстраняват авариите, съобщават от Община Каварна.

От Община Каварна сигнализираха, че поради влошените метеорологични условия и обилния валеж, по улица "Черноморска" и улица "Гларус" има свлекли се земни маси на пътното платно, което създава опасност за преминаващите.

В град Добрич булевардите се превърнаха в реки, а падналото количество дъжд за 40 минути е 44 литра на квадратен метър. Наводнени са няколко обществени сгради - на музея и на службата за социални услуги.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase