Тя е подала жалба

Жена от Ню Йорк оспорва дългогодишните правила на "Мис Америка" и "Мис Свят", които дисквалифицират майките от конкурсите за красота.

Даниел Хейзъл посочи, че винаги е мечтала да участва в състезанията, но е била съкрушена да научи, че вече не отговаря на условията, защото е родила син, когато е била само на 19 години.

За пръв път саудитка ще участва в „Мис Вселена“ (ВИДЕО)

„Когато казах на сина ми Зион, който сега е на 6 години, за тези правила, той веднага реагира инстинктивно - каза, че са глупави. Чувството му за справедливост само на 6 години му казва, че това е несправедливо и няма смисъл“, каза тя.

Адвокатът на Хейзъл, Глория Олред, допълни, че са изпратили жалба до градската комисия по правата на човека, в опит да сложи край на изискванията. В нея пише, че на майките се отнема „важна бизнес и културна възможност“ само поради това, че са станали родители.

„Това е унизително за Даниел, тъй като се основава на остарелия стереотип, че жените не могат да бъдат едновременно майки и красиви, уравновесени, страстни, талантливи и филантропи“, обясни още юристът.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase