Вече са ясни всички политически битки по места

Официален край на регистрациите на листите на партиите и коалициите за изборите на 27 октомври. Вече са ясни всички политически битки по места. След трусовете в ДПС - Ахмед Доган и Делян Пеевски няма да влязат в пряк двубой.

В 25 МИР водачи са лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият премиер Николай Денков от ПП-ДБ, председателят на „Възраждане” Костадин Костадинов. 

От „Движение за права и свободи - Ново начало”, около Пеевски, в 25 МИР залагат на бившия евродепутат Искра Михайлова, а срещу нея днес стана ясно, че хората на Доган издигат Явор Хайтов. От БСП това е Атанас Зафиров, а от „Има такъв народ” - Слави Трифонов.

В листите на „Продължаваме Промяната - Демократична България”, които се редяха буквално до днес, Кирил Петков води в два района, Асен Василев - в Пловдив и Хасково. Вместо лидера в оставка Христо Иванов, в 24 МИР листата ще води Надежда Йорданова.

При „Алианс за права и свободи” почетният председател на ДПС Ахмед Доган повежда листите на коалицията в Кърджали и Разград. Председателят на ДПС Джевдет Чакъров в Бургас и Силистра. В два района е и дългогодишният депутат Рамадан Аталай.

След среднощни преговори до последния момент, от ПП-ДБ успяха да се разберат за листите с кандидат-депутатите си.

„След всички заклинания - появяваме се рамо до рамо, обединени, с ясна визия, че ще работим за бъдещето. Това, което много ме радва, че вкарахме много нови хора в листите”, каза съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

И на тези избори, като част от коалицията, „Демократична България” получава по-малко места в листите. Лидерите на формацията не са на водещи позиции. Атанас Атанасов е втори - след Кирил Петков в 23 МИР в София.

„И на миналите, и на по-миналите избори бях втори в 23 МИР, това е моят район. В това няма никакъв замисъл. По-важно е да се борим да променим България”, обясни Атанасов.

ПП-ДБ обяви водачите на листите си за предстоящите избори

„Смятам, че листите ни са силни и ще допринесат за целта - връщане на максимално много избиратели”, уточни Божидар Божанов от ПП-ДБ.  

След години на отсъствие, в активната политика официално се завърна почетният председател на ДПС Ахмед Доган. Той зае първите места в листите на коалицията „Алианс за права и свободи” в Кърджали и Разград.

„Нашата листа се води от почетния ни председател – Ахмед Доган. Автентичното „Движение за права и свободи” на тези избори се явява в коалиция „Алианс за права и свободи”. Заради съдебните саги, които не приключиха в наша полза, марката ще се използва от тези, които се нарекоха „Ново начало”, но ние продължаваме нашия път. ДПС е в нашите сърца”, подчерта областният председател на Кърджали Ресми Мурад.

Бойко Борисов повежда листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив

Водачите на листите на БСП бяха обявени още преди дни. Но при регистрацията им днес се потвърди участието на съвсем нови лица в тях.

„На нас ни трябва първо - обединение в партията, второ - обединение на цялото ляво на национално ниво и трето - ние излизаме с нови лица”, заяви председателят на БСП-София Иван Таков.

Така като депутат може да видим пиар експерта Евгени Минчев, който е трети в листата за 23 избирателен район.

„За мен е важно да виждам в София и България повече сватбени шествия, отколкото гей паради. Аз едни обувки направих известни, та няма да направя БСП отново известни. Българският парламент има нужда от мъжество. Ако това мъжество дойде от моя страна, ще бъде хем неочаквано, хем мъжество”, обясни Минчев.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase