Комплексна медицинска експертиза ще даде отговор бил ли е пълнолетен обвиненият Омар Аднан

Ново заседание по делото за смъртта на двамата полицаи, направили опит да спрат автобус, пълен с мигранти в Бургас. В края на август 2022 г. патрулният автомобил на старши полицаи Атанас Градев и младши инспектор Йордан Илиев беше пометен от автобус, преследван от органите на реда.

Вече се проведоха няколко заседания по делото през юли, когато бяха разпитани част от свидетелите. Според близките на полицаите това само бави процеса.  

Днес се очаква комплексна медицинска експертиза, която да даде отговор на въпроса пълнолетен ли е бил шофьорът на автобуса Омар Аднан. Ако това е така, младежът ще търпи вероятно доживотна присъда.

След смъртта на двамата полицаи от Бургас: Говори майката на убития Йордан Илиев

„Едно от предишните ръководства на МВР обяви, че ще бъдат наказани над 10 униформени. Това се случи, но голяма част нямат дори косвена връзка със случая. Беше предизвестено, беше пиар. На нито един ръководен служител не беше потърсена отговорност. Липсва координация между отделните дирекции в министерството”, обясни в ефира на „Здравей, България” Генади Тенев, член на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

На въпрос има ли някаква промяна в министерството след инцидента, той отговори, че са се провели няколко обучения.

Целия разговор гледайте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase