Бившият заместник-министър е обвинен в далавера за близо милион лева

Заместник-министърът на транспорта Антон Гинев бе обвинен във вторник в далавера за близо 1 млн. лева.

Сумата била платена за ремонт на жп гарата в Русе, която така и не била ремонтирана. При това - без обществена поръчка. А фирмата, прибрала парите без да свърши работата, е свързана с депутата от ДПС Илия Илиев. 

"Три са били фирмите, които са били поканени да участват в процедурата, две от тях не са предоставили необходимите документи. Останала е единствено фирмата, контролирана от Илия Илиев и с нея е сключен този договор.

10 дни след сключването на договора по разпореждане на Гинев са преведени почти един милион лева без да се спазват договорните условия и без да са издадени необходимите строителни книжа", обясни в „Здравей, България” говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. 

„Прокурорите от Софийската градска прокуратура смятат, че са събрали достатъчно доказателства. Те сочат целенасочени действия, които са предварително подготвени и анализирани”, каза още тя и уточни: "Разследването не е приключило, ще се положат усилия да се установи дали има връщане на част от тези пари към самия Гинев".