Продължава издирването на второто дете

Откриха тялото на едно от двете момчета, които изчезнаха в събота в Янтра във Велико Търново. Десет водолази бяха мобилизирани да търсят младежите във водите на реката. 

Тялото е намерено на 30 метра от мястото, където Митко и Мартин влезли да се къпят. 

"Районът, който обхождаме, е изключително сложен и труден, защото реката е много бърза на места. Водолазите обхождат и претърсват водата метър по метър. Водата е много мътна и кална и обектите стават неразпознаваеми", уточни Красимир Кръстев, директор на областната противопожарна служба.

Момчетата са на по 14 години и са от Дома за деца лишени от родителски грижи „Пеньо и Мария Велкови” в старата столица. Те са изчезнали около 14.00 ч., докато се къпали в реката. В злополучния ден двете момчета заедно с още един свой приятел от сиропиталището решили да се поразхладят в прохладните води на Янтра. Спуснали се по стръмния скат край паметника на Асеневци и нагазили в 2-метров вир. 
 
Приятелят на изчезналите ученици обаче решил да излезе на брега. Още щом изплувал, забелязал как другите две момчета изчезват в дълбините. След минути като видяло, че приятелите му не се показват от водата и от тях няма и следа, се притеснило и се обадило на тел.112. 
 
Незабавно били вдигнати по тревога екипи на полицията и пожарната. На място пристигнали петима огнеборци, множество полицаи и трима водолази. 
 
Репортер : Мартин Георгиев

Вижте кадри с дрон от мястото.

Видео: Пею Енев