Разликата между двамата за момента е минимална

Америка избира. След броени часове ще знаем, кой е новият 45-ти президент на Съединените щати. 

КОЯ Е ХИЛЪРИ КЛИНТЪН ВИЖТЕ ТУК

Разликата между Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп за момента е минимална.

КОЙ Е ДОНАЛД ТРЪМП ВИЖТЕ ТУК

Америка днес дава най-големият урок и най-голямото упражнение по демокрация.

По темата

Ако мислите, че опашките пред урната са запазена марка на България, вижте тази от Северна Каролина – щатът, който може би ще реши изходът от битката за Белия дом днес. Ако Тръмп загуби там, остава без шанс за победа. Ето защо Клинтън беше точно в този щат в полунощ.

ВИЖТЕ КАК ГЛАСУВАТ АМЕРИКАНЦИТЕ

Тази сутрин Клинтън първа гласува и продължава напред с кампанията до последната минута. Снощи тя събра хиляди с подкрепата на Джон Бон Джови, Брус Спригстийн и Лейди Гага.

Тръмп мина през пет щата – Пенсилвания, Мичиган, Флорида, Северна Каролина и Ню Хемпшир. Всички те са му нужни за победа.

И Тръмп получи своята звездна подкрепа от рокаджията Тед Нюджент, който обаче предизвика скандал.

Предизборната кампания беше доста необичайна – с двама еднакво недолюбвани кандидати. Тя е бивша първа дама, която иска да стане първата жена държавен глава, а той – скандален бизнесмен, за когото никои не очакваше, че ще стигне толкова далеч.

"Първа и единствена" - така определят кандидата на Демократите. Родената през 1947-ма година в Чикаго Хилъри Клинтън е единствената първа дама, която е била и държавен секретар. Първата жена-сенатор от Ню Йорк и единствената дама, спечелила номинацията за кандидат за държавен глава.

Разследването на служебните имейли, които е изпращала от частния си сървър като държавен секретар не успя да срине популярността й. 

И сега е на крачка от това да стане и първата жена - президент на Съединените щати. Ако се пребори с Републиканеца Доналд Тръмп.

Един от най-известните милиардери в Америка - Доналд Тръмп се опитва да се кандидатира за президент още през 1987-ма година. 30 години по-късно отново е в играта, при това на финалната права. Но идеите му да изгони чужденците и бурните секс-скандали може да му попречат.

Под лозунга "Да направим Америка велика отново" Тръмп обеща да засили икономиката и да построи стена на границата с Мексико.

Кампанията му беше белязана с масови протести и ескалиращо недоволство в неговата собствена партия.

Социолозите предвещават преднина за Хилъри Клинтън, но както знаем от кампанията до момента Доналд Тръмп може да ни изненада.