Полицай призова с високоговорител демонстрантите на площада да се разпръснат. След това беше открита стрелба и използван сълзотворен газ...

Сирийските сили за сигурност стреляха по стотиците хора, които се бяха събрали на протест в третия по населеност град Хомс. 


Полицай призова с високоговорител демонстрантите на площада да се разпръснат. След това беше открита стрелба и използван сълзотворен газ. Най-малко един демонстрант е ранен.


Сирийското правителство осъди протестите в страната като \"въоръжен бунт\", който вреди на сигурността и трябва да бъде Потушен.


Събитията в определени провинции, където войници, полицаи и цивилни бяха убити, а държавна и частна собственост – унищожена, показват, че става въпрос за бунт на салафистки групировки, се казва в текста, разпространен снощи от официалната информационна агенция САНА.


Сирийското министерство на вътрешните предупреждава, че няма да бъдат толерирани терористичните дейности на тези въоръжени групи, които представляват посегателство над сигурността на гражданите и ги ужасяват.


\"Ние ще наложим с твърдост сигурност и стабилност в цялата страна, като преследваме терористите, където и да се намират, за да ги предадем на правосъдието и да сложим край на всяка форма на въоръжен бунт\", се казва още в съобщението на ведомството.


От 15 март Сирия е арена на безпрецедентни протести срещу режима. При потушаването им бяха убити над 200 души.