В интервал от няколко часа сутринта бяха взривени 12 самоделни експлозивни устройства и коли бомби и бе извършен един самоубийствен атентат. Най-кървав бе двойният атентат в Таджи, на 25 км северно от Багдад, при който загинаха 12 души и 23 бяха ранени.

Най-малко 18 души са загинали и 80 са ранени днес при десетина атаки в Багдад и района на иракската столица. Единият от атентатите взе 12 жертви.

Три дни след атаките срещу полицията в Киркук, при които бяха убити 29 души, и седем месеца преди датата на предвиденото изтегляне на американските сили този взрив на насилието отново поставя въпроса за способността на иракската армия и полиция да се справят. В интервал от няколко часа сутринта бяха взривени 12 самоделни експлозивни устройства и коли бомби и бе извършен един самоубийствен атентат. Най-кървав бе двойният атентат в Таджи, на 25 км северно от Багдад, при който загинаха 12 души и 23 бяха ранени, съобщи пожелал анонимност служител в министерството на вътрешните работи. След експлозията на кола бомба атентатор самоубиец взриви колана си с експлозиви в момента, когато полиция, спасители и граждани пристигнаха на мястото. Сред убитите са осем полицаи. /АФП