Конгресмен поиска разследване по случая...

Американската президентска администрация беше обвинена в издаване на държавни военни тайни на Холивуд. Конгресменът Питър Кинг настоя да се разследва правителството на Барак Обама заради плановете да се създаде филм за операцията по ликвидирането на Осама бин Ладен.   


Републиканецът поиска следователи от ЦРУ и Министерството на отбраната да установят какви консултации е имало правителството за предоставяне на достъп до секретна информация на холивудски дейци.


Белият дом определи твърденията на Кинг като нелепи и заяви, че държавата няма да предоставя класифицирана информация на филмовия екип.


Режисьор на подготвяната лента е Катрин Бигълоу, а сценарист - Марк Бол. Двамата бяха екип и във \"Войната е опиат\", спечелил Оскар за най-добър филм и режисура преди две години.


Предвижда се филмът за елиминирането на Осама да излезе през октомври догодина, по-малко от месец преди президентските избори, на които Обама ще се бори за втори мандат. Съвпадение, което също се сторило странно на Питър Кинг.