Държавен департамент на САЩ изрази увереност, че Саади ще бъде арестуван от нигерските власти.

Либийският Преходен национален съвет е поискал в официално писмо до генералния секретар на ООН Бан Ки-мун да бъде признат за единствен законен представител на либийския народ в организацията. Към момента Либия все още е представлявана в ООН от хора, изпратени от сваления режим на Муамар Кадафи.

Във връзка с искането на Преходния национален съвет комисията по акредитациите ще направи препоръка в 193-членното Общо събрание. Ако се стигне до гласуване, решение по въпроса ще бъде взето с обикновено мнозинство.

В същото време един от синовете на Муамар Кадафи – Саади, пристигна в столицата на Нигер - Ниамей. Той пътувал със самолет С-130 на нигерската армия, излетял от летището на северния град Агадез. В Ниамей са и трима генерали от армията на Кадафи, които преговарят с нигерските власти за политическо убежище. Новите власти в Триполи настоят Нигер да екстрадира всички представителите на сваления режим.

Саади Кадафи е в списъка на хората, срещу които ООН наложи санкции, защото командваше сили, обвинени в репресии срещу демонстранти. Американският Държавен департамент пък изрази увереност, че Саади ще бъде арестуван от нигерските власти.