И днес центъра на Атина се превърна в бойно поле...

Нова двудневна стачка парализира Гърция. Всички пътнически и товарни кораби останаха на котва. Летищата са затворени. Докато парламентът обсъжда новите мерки, които ще бъдат гласувани утре, в цялата страна се провеждат масови протестни акции. Демонстранти запалиха огън пред поста на президентския караул пред Паметника на Незнайния воин. Извън контрол е положението в този час в центъра на Атина.

И днес центъра на Атина се превърна в бойно поле. Разярени протестиращи сринаха дори хидравличната ограда, която барикадира входа на парламента. Вандали разбиха търговския център Атика, нахлуха в супермаркети и хотели. По време на сблъсъците полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрантите, които ги обстрелваха с камъни и коктейли „Молотов\".

Около 3000 полицейски служители и в този момент се грижат за реда в гръцката столица, като засилено полицейското присъствие има в районите около посолствата и правителствените сгради.

Над 100 000 души протестираха днес срещу законопроекта за новите финансови мерки,  които рязко ще понижат жизнения стандарт на много гърци. Той ще бъде гласуван утре в парламента и предвижда съкращение на заплатите и пенсиите, отмяната на колективните трудови договори, както и  премахване на даваните досега бонуси и надбавки. Ако правителството не спечели вота, Гърция няма да получи спасителния транш от 8 млрд. евро и ще обяви фалит.