Хиляди руснаци излязоха в градовете из цялата страна...

Хиляди руснаци излязоха в градовете из цялата страна, за да протестират срещу манипулираните парламентарни избори на 4 декември.

 

Само в центъра на Москва се събраха няколко десетки хиляди души. В протестите се включиха представители на почти всички опозиционни движения.

 

Натискът над Владимир Путин, който се бори за нов президентски мандат, се засилва. Десетки хиляди демонстранти протестираха в Москва срещу управляващите, като скандираха лозунги за повторно произвеждане на парламентарните избори в Русия.

 

Според ДПА участието в протестите е рекордно, а според Франс прес - демонстрацията е \"чудовищна\". Руската опозиция обяви, че демонстрантите в Москва срещу победата на партията на Путин на парламентарните избори на 4 декември са 120 000.

 

По-рано полицията съобщи, че броят на демонстрантите в руската столица е 28 хиляди.

\"Следващия път ще накараме един милион души да излязат по улиците на Москва\", обеща известният блогър Алексей Навални, който току-що бе освободен след 15 дни арест заради участието си в неразрешена демонстрация в деня след изборите.

 

Демонстрантите получиха подкрепата на бившия министър на финансите Алексей Кудрин, определен миналата седмица от Путин като \"приятел\".

 

\"Има опасност от революция, ако няма диалог между властта и опозицията\", предупреди бившият финансов министър. Демонстрантите издигаха лозунги против властта и скандираха \"Властта на народа\" и \"Русия без Путин\".