Едното от момчетата - на 18 години, почина на място. Другото е в болница.

14 души бяха арестувани, след като двама младежи бяха наръгани с нож на най-оживената търговска улица в Лондон. Едното от момчетата - на 18 години, почина на място. Другото е в болница. Инцидентите станаха в деня, в който започнаха големите намаления и районът беше препълнен с хора.

Двата инцидента са станали в интервал от 5 часа в един и същи район. Полицията обяви, че все още е твърде рано да каже дали са свързани. По думите на следовател, има голяма прилика в обстоятелствата на извършване на престъпленията и заподозрените са едни и същи. Вероятно става въпрос за две враждуващи банди младежи. На местопрестъплението били открити голям брой оръжия, но сред тях нямало огнестрелни. Служителите на реда обаче отказаха да съобщят дали е намерено оръжието на престъплението и самоличността на жертвите.

Мястото, където станаха двата инцидента вчера беше най-оживеното във Великобритания, пишат днес медиите на Острова. Денят след Коледа е началото на големите намаления и в района има хиляди хора, които обикалят магазините.

Полицията успокои, че районът не е опасен и гражданите могат да пазаруват спокойно. Твърде вероятно е обаче полицейското присъствие да бъде засилено.