Инцидентът избухнал заради маловажен спор, но се наложи да се намеси полицията...

Истинска екшън сцена се разигра в храма \"Рождество Христово\" във Витлеем. Гръцки и арменски монаси се биха с юмруци и метли, като само намесата на палестинската полиция предотврати по-сериозни последици. Повод за скандала станал спор между двете общности за границите на правомощията им в храма.

Сблъсъците между представители на различните изповедания отдавна са се превърнали в \"традиция\" за Светите земи. До сбиването днес се стигнало по време на традиционното почистване на храма \"Рождество Христово\" след отминалите католически и предстоящите православни коледни празници.

Инцидентът избухнал заради маловажен спор, но се наложи да се намеси полицията, за да бъде прекратен. Никой не бил арестуван, тъй като участниците били \"божии хора\", както заявил за Ройтерс шефът на полицията във Витлеем подполковник Халед ал Тамими.

Най-старият християнски храм по тези места, построен през 6-и век, се управлява едновременно от Римокатолическата църква, от Гръцката православна църква и от Арменската апостолическа църква. Между трите изповедания често избухват спорове за правата и задълженията на всяка една от тях по отношение опазването и поддържането на храма.