Северна Корея предупреди международната общност да не очаква никакви промени в политиката й.

Северна Корея предупреди международната общност да не очаква никакви промени в политиката на страната при управлението на новия лидер Ким Чен-ун. Съобщението на  влиятелния Национален комитет на отбраната бе разпространено от севернокорейската информационна агенция и обявено по държавната телевизия.

Ден след като страната приключи с траурната церемония за Ким Чен-ир, Националният комитет на отбраната обяви, че Южна Корея и другите държави по света не трябва да очакват промени в севернокорейската политика.

В декларацията комитетът уверява, че никога няма направи каквото и да е сближаване със сегашното южнокорейско правителство. Разорената страна продължава да е технически във война с Южна Корея. Пхенян е изолиран от международната общност заради потресаващото състояние на човешките права и продължаването на програмата за ядрено въоръжаване. В рамките на така наречените шестстранни преговори, Южна Корея, Япония, Китай, Русия и САЩ се опитват да постигнат премахване на ядрените оръжия от Корейския полуостров. Представител на севернокорейската армия обяви вече, че страната притежава възпиращ ядрен потенциал и е готова да даде отпор на натиска и шантажа на империализма.