Общините ще издават новите превозни документи безплатно...

Всички деца до 7-годишна възраст ще трябва да се возят с карти за градския транспорт. Постановлението е на Министерския съвет.

 

Общините ще издават новите превозни документи безплатно. Целта е да се гарантира застраховката на малките пътници. Екип на \"Новините на Нова\" провери създават ли се неудобствата край новото изискване.

 

Всяка община ще трябва да въведе карти за градския транспорт за децата – от невръстните бебета до 7-годишните. Новите карти ще са годишни със снимка на детето. Родителите няма да плащат нищо за тях. Въпреки че самата карта ще е безплатна, ако родителят не я носи със себе си, ще дължи глоба.

 

Исак още няма 7 години, но вече е достатъчно голям, за да пътува сам със сестричката си. Ако те двамата обаче забравят неговата карта у дома, остава въпросът кого ще глобят контрольорите.

 

Виктор ходи на детска градина с автобус. Сутрин го води майка му, следобед го взима баба му. Всеки от придружителите на малкото дете трябва да е сигурен, че като го заведе някъде, ще остави картата някъде, така че тя да не се загуби. Следващият придружител трябва да се увери, че като взема детето и картата му е с него.