Организираната престъпна група се занимавала с наркоразпространение...

Организирана престъпна група, занимавала се с наркоразпространение, е неутрализирана в рамките на спецоперация \"Чук\". Акцията се провежда от криминалисти на СДВР под ръководството на Софийска градска прокуратура, съобщиха от МВР.

 

Специализираната полицейска операция под кодовото наименование \"Чук\" стартирала вчера, след получена в сектор \"Наркотици\" – СДВР информация за престъпна група, която пласирала кокаин и марихуана.

 

В хода на оперативни действия по сигнала криминалистите изяснили, че бандата \"работела\" в строга йерархична структура и разделение на функциите. Тя била оглавявана от М. Д. на 36 г., известен с прякора Катерицата, занимавала се е и с други престъпления на територията на столицата. Установено е, че М. Д. бил обявен за издирване в средата на януари т.г. по досъдебно производство на СДВР.

 

След внимателно планирани действия вчера служителите на реда засекли на бул. \"Климент Охридски\" тартора и неговия приближен – Весо Черния. Те пътували в лек автомобил \"Ауди\".

 

В хода на разследването криминалистите установили, че в групата участват още четирима, които са обявени за издирване. Извършени са процесуално-следствените действия в жилищата им и са иззети електронни везни, пластики от сим карти, кафемелачка с полепнал бял прах, раница с голям брой полиетиленови пликове с остатъци от бяло прахообразно вещество, бучка с вещество, реагиращо на кокаин, метална лъжица и заготовки, използващи се за разфасоване и пакетиране на дрогата.

 

Материалите по досъдебното производство са докладвани на Софийска градска прокуратура. На седмината заловени е взета мярка за неотклонение \"задържане под стража\" за 72 часа. Повдигнато им е обвинение по чл. 321 от НК. Спецоперацията продължава и в момента. /БГНЕС