Депутатите от опозицията обявиха, че от ръководството на МВР „ги будалкали”.

Депутати от опозицията уличиха шефа на ГДБОП Станимир Флоров в лъжа. Това стана на среща на премиера Бойко Борисов с алтернативната парламентарна комисия, която разследва обстоятелствата около убийството на Мирослава в Перник.

На излизане от кабинета на Бойко Борисов, депутатите от опозицията обявиха, че от ръководството на МВР „ги будалкали\". Според тях ръководството на МВР не казва истината за самоубийството на основния заподозрян и ключов свидетел по случая Стойчо Стоев.

 „Не е имало аларма, а алибито за влизането в апартамента е тази аларма, която не е работела\", коментира Иван Костов.

„Идваха шефът на ГДБОП, министърът, главният секретар и ни будалкаха в комисията и ни разказваха едни неща, които бяха разказвали на медиите\", допълни Христо Бисеров.

Преди време същите депутати твърдяха още, че по ръцете на Стойчо Стоев не е имало следи от барут, въпреки че според полицията той сам се е прострелял.

„Най-толерираната структура в МВР – ГД БОП, се държи като държава в държавата и изобщо не се съобразява с това, че има процедури по НПК. В резултат на това грубо вмешателство на ГДБОП се стига до това, да няма никакви годни доказателства за това какво престъпление е извършено\", коментираха още от опозицията.

Депутатите поискаха премиера Борисов да им съдейства както за разследването, така и за наказанията на виновните.

В отговор министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, защити Станимир Флоров. Цветанов заяви, че има доверие на събраните от МВР доказателства, а не на  депутати,  които хвърлят обвинени: „Аз не бих искал да влизам в детайли на една измислена комисия, която всъщност няма абсолютно никакъв статут, никакви правомощия, нито заключения, които могат да излязат и да бъдат официализирани от 41-вото НС. Това е група депутати, които решават да си правят нещо самосиндикално.  Това е тяхно право, ако са преценили че това може да ги доведе до някаква душевна удовлетвореност.\"

И още – във видеото.