Той започнал да крещи истерично, че на борда има бомба...

Капитан на пътнически самолет от Лас Вегас до Ню Йорк беше обвинен за предизвикване на хаос във въздуха. По време на полета Клейтън Осбън изпаднал в умопомрачение. Той започнал да крещи истерично, че на борда има бомба и самолетът ще падне всеки момент. Наложило се да бъде усмирен от пътниците, а машината извършила принудително кацане в Тексас.

 

Пред съда беше показан аматьорски видеозапис от полет 191, със 135 души на борда. На него се вижда как пътниците скачат панически от местата си и тичат по пътеката на самолета, като гледат към пилотската кабина. Чуват се и крясъците на капитана.

 

Един от пасажерите разказа пред магистратите как видял мъж, облечен в униформата на авиокомпанията, излязъл от кабината, отишъл до тоалетната в задната част и се опитал да отвори вратата, въпреки че била заета. След като не успял, той се върнал при кабината, която междувременно другият пилот заключил.

 

Капитан Осбън започнал да тряска вратата, като междувременно крещял нещо неразбираемо за Иран, Израел и Афганистан. Той призовавал хората да си кажат молитвите, защото всеки момент самолетът щял да бъде свален. Няколко пътници станали, за да усмирят капитана на полета. Те успели да го задържат, като седнали върху него.

 

Заради инцидента самолетът кацна аварийно в Тексас. По случайност на борда като пътник е бил капитан в същата авиокомпания, който е успял да приземи машината.

 

В аудиозаписа между помощник-пилота и диспечерите се чува как пилотът иска на пистата да бъде осигурена медицинска помощ. Капитанът е откаран незабавно в болница.