Елка Генчева сключила споразумение с прокуратурата…

Осъден за присвояване директор на прогимназия в село Крушовене продължава да управлява училището. Елка Генчева запазила поста си, след като се признала за виновна и сключила споразумение с прокуратурата, разкри екипът на предаването „Разследване".

 

Адвокатът Калин Костов е категоричен, че Генчева не може да бъде повече директор.

 

„Абсолютно невъзможно е съвместяването на по-нататъшната работа на такава длъжност с влязла в сила присъда", казва юристът.

 

За огромна изненада обаче, когато екипът на „разследване" се срещна с Генчева, тя заяви, че няма никакви споразумения с прокуратурата. Тя отрича да е осъждана. Не коментира и дали е внесла рентата от земите на училището в общината.

 

Ще бъде ли уволнена осъдената Елка Генчева поотърсихме отговор от регионалния инспекторат по образованието в Плевен.

 

„Предстои по Кодекса на труда се спазят съответните срокове за търсене на дисциплинарна отговорност, затова сега вървят по-обстойни консултации, за да се прецени тежестта на нарушението" каза Албена Тотева, началник на регионалния Инспекторат по образованието в Плевен.

 

Дали Елка Генчева ще запази поста си или не ще стане ясно на 21 април. Тогава е крайният срок, в който Инспекторатът по образование трябва да се произнесе по казуса.