Вицепремиерът оказал помощ на блъснатата на пешеходна пътека чужденка...

 

Oколо 21.00 часа вчера вътрешният министър Цветан Цветанов се връщал от Дупница, когато видял блъсната на пешеходна пътека американка. Инцидентът е станал в столичния квартал "Симеоново" , когато жената се опитвала на пресече улицата. Цветанов лично осигурил първа помощ и транспорт за пострадалата.

 

След като причинил катастрофата, шофьорът на автомобила останал на местопроизшествието. Минути по-късно Цветанов се прибирал по същия път от град Дупница, тъй като пътят през Владая беше временно затворен заради друга по-тежка катастрофа, при която загинаха две млади жени на Пернишко шосе.

 

Министърът лично позвънил на телефон 112, за да повика първа помощ и линейка, която да транспортира пострадалата във ВМА.

 

След това вицепремиерът позвънил и в КАТ, за да съобщи за пътното произшествие. Междувременно служителите на НСО, които пътували с него, регулирали движението в двете посоки на бул. „Симеоновско шосе".

 

Пострадалата чужденка е постъпила  в тежко състояние с множество счупвания, но животът й е извън опасност, съобщиха от ВМА.