Във Великобритания също се бориха с природните стихии цял уикенд...

 

Около два милиона души в Съединените щати продължават да са без ток, заради силни бури, който прекъснаха далекопроводи в петък и събота.

 

Дъжд, град и ураганен вятър отнеха живота на 16 души, а прекъснатото електрозахранване съвпадна с рекордни горещини, които мъчат централната и източната част на Съединените щати.

 

Въпреки, че работиха цял уикенд служителите на електрическите компании не успяха да възстановят захранването в големи части от Индиана, Охайо, Западна Вирджиния, Вирджиния и Мериленд. Електрическата компания в канадския щат Онтарио прати 200 свои служители на помощ на колегите си в САЩ.

 

Липсата на електричество не позволява на хората да използват климатици и вентилатори в опитите си да се борят  жегата. През уикенда в Съединените щати бяха поставени 1900 температурни рекорди. на места температурите достигнаха 42 градуса.

 

Времето е особено опасно за хората с хронични заболявания и в напреднала възраст. В градовете, в които електроснабдяването ще бъде възстановено най-бавно, се раздаваха торби с лед.

 

Във Великобритания също се бориха с природните стихии цял уикенд. Влаковете се движеха с големи закъснения поради наводнения предизвикани от поройни дъждове. Нормалната скорост на композициите в североизточната част на страната беше намалена от 153 на едва 32 километра в час.

 

Линията между Нюкасъл и Глагзгоу остава затворена, а пътуващите за Лондон, Единбург и Лийдс се движат по обиколни маршрути.

 

Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.