Той приветства военния парад по случай Деня на независимостта на Венецуела...

Президентът на Венецуела Уго Чавес направи едно от редките си напоследък появявания пред публика. Чавес приветства военния парад по случай Деня на независимостта на Венецуела 5 юли и имаше достатъчно сили, за да държи реч.

 

Откакто претърпя три операции за отстраняване на злокачествени тумори, Уго Чавес се появява рядко на обществени места. Три месеца преди президентските избори във Венецуела той води убедително пред кандидата на опозицията Енрике Каприлес.

 

Въпросът обаче е ще има ли Чавес физическите сили да се яви на избори и да управлява страната. По време на речта на Чавес камерата не го показваше в близък план. Президентът говори в типичния си стил.

 

"Ние сме създадени, за да бъдем бойци. Ние сме войници анти-империалисти и сме родени, за да се борим със старите и новите империи. Борбата е дала на нашия народ свобода и носи достойнство на родината ни Венецуела", каза Чавес.

 

В началото на седмицата Уго Чавес обяви, че ще бъде купено оръжие от Китай. Очаква се поръчка на танкове за 500 милиона щатски долара. Венецуела ще плати в петрол.