Какво бъдеще очаква волейболните ни национали?

Успяхме да се съберем след всички тези неприятни моменти и да покажем, че България може наистина да има колектив. Оказа се, че можем да бъдем обединени и можем да бъдем едно, а в колективния спорт това е най-важното. Това беше една от основите отборът да печели по този начин.

Това заяви за „Здравей, България” треньорът на националния отбор по волейбол – Найден Найденов.

Тази гледна точка съвпада и с позицията на Любо Ганев, според когото  успехът се дължи на „колектив, който не е бил налице при предишния старши треньор Радостин Стойчев”.

„Когато аз дойдох, те бяха разделени на три групи – едните си мислят едно, другите – друго. Знам, че преди са ходили под стой на вечеря, всички трябва да седят на една маса, никой не може да седне отстрани. В автобуса не можеш да говориш по телефона, нито да слушаш музика. Със сигурност са по-освободени”, обясни Любо Ганев за Нова ТВ при посрещането на волейболистите ни на летище „София” на 14 август.

От своя страна, Радостин Стойчев отказа да влиза в спор с Любо Ганев, тъй като това е „под неговото ниво” и беше категоричен, че обвиненията не са верни.

„Смятам, че един човек, връщайки се от олимпиадата и говорейки за такива неща, не е спокоен със съвестта си, Моята е абсолютно наред и аз се радвам на успехите на нашите момчета”, заключи Стойчев.

Според помощник-треньора Камило Плачи отборът ни се е представил толкова силно, защото играчите са били спокойни и са нямали какво да губят.

„Не мисля, че има треньори, които потискат играчите си и генерират напрежение в отбора”, допълни още Камило Плачи.

Целият разговор в студиото, както и подробности по темата – във видеото.