Причината за това са планови ремонти

Шест села в община Гълъбово вече месец ползват електричество само четири дена в седмицата. През останалото време ток няма заради планови ремонти по мрежата на електроразпределителното дружество в района. По думите на кмета на село Медникарово Кирил Кабов това се повтаря всяка есен от години.

 

Вече един месец в гълъбовското село Медникарово има ток по четири дена в седмицата. В понеделник, вторник и сряда хората живеят без електричество.

 

Стефан Касъров разчита само на приходите от автосервиза си, за да издържа семейството. Останалите са безработни.  Дори и неговите средства са под въпрос, защото липсата на ток затруднява работата.

 

Оказва се, че причината за ситуцията е плановата подмяна на стълбове и проводници от страна на електроразпределителното дружество, за което има подадена информация. По думите на кмета на селото Кирил Кабов от това са потърпевши над 5500 души от общо шест села в община Гълъбово. Всички заедно пишат възражение, като настояват токът да се спира по четири часа на ден, а не от 8:30 до 18:30 ч.

 

Още по темата гледайте във видеото