Момчето бе прегазено в разгара на размириците в селото преди година...

Измина една година от безредиците в Катуница, които вдигнаха на протест цяла България. С мирно шествие и молебен местните жители почетоха годишнината от смъртта на 19-годишния Ангел Петров, станал жертва на размириците.

 
Бащата на момчето смята, че каквото и да е наказанието за убийците му, то няма да върне синът му.
 
„Убиецът на Ангел е в затвора. Ако това може да се нарече справедливост... Много добре знаете кой ги изпрати, където се намира сега този човек и внуците му, и дъщеря му. Знаете по делата какво се случи”, с болка сподели Атанас Петров.
 
Тлеещият с години конфликт между Веселин Христев и Кирил Рашков доведе до кръвопролитието в селото на 23 септември миналата година. Тогава Ангел бе прегазен от микробус с група роми, приближени до фамилията Рашкови.
 
Същата нощ в селото избухнаха безредици. А на следващия ден сърцето на 17-годишния Павел не издържа и той почина. Част от имотите на Рашкови бяха опожарени.
 
Цяла година хората от Катуница очакваха възмездието.
 
Година по-късно селото отново е под полицейска блокада. Хората казват, че живеят по-спокойно, защото Рашкови ги няма. За събарянето на останалите палати на фамилията все още се чака решението на съда.
 
Репортер: Благой Бекриев