За втора поредна година германецът спечели Гран При на Индия

Двукратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел постигна четвъртата си поредна победа през тази година. Германецът спечели състезанието за Голямата награда на Индия, което бе 17-ти кръг от шампионата.

С днешния си успех Фетел стана първият пилот, който печели четири състезания този сезон, като пилотът на „Ред Бул” направи това в четири последователни кръга.

Фетел триумфира на пистата „Буд Интернешънъл” в Мумбай за втора поредна година. Той направи страхотен уикенд в Индия, като бе най-бърз и в трите свободни тренировки, а след това спечели без проблеми и квалификацията. В самото състезание германецът поведе от началото и бе лидер до финала.

Героят в Индия обаче бе основният съперник на Фетел за титлата при пилотите – двукратният световен шампион Фернандо Алонсо с „Ферари”. Той стартира от пета позиция, като успя да се пребори за второто място, финиширайки на 9.4 секунди след германския си колега. Алонсо имаше сериозни проблеми с гумите си в последните обиколки, но въпреки това успя да финишира.

Място на стълбичката намери и вторият пилот на „Ред Бул” Марк Уебър. Австралиецът потегли от първа редица то Фетел, като бе изпреварен от Алонсо в 48-та обиколка.