Първата ни ракета продължи победния си ход в Париж

Григор Димитров постигна победа с 2:0 сета над Юрген Мелцер /Австрия/ в първия кръг от основната схема на Мастърс турнира в Париж. Най-добрият български тенисист надделя с 7:6, 6:2 и така за първи път в своята кариера ще попадне в Топ 50.


Пред погледа на новия си треньор Жан-Франсоа Башело, Гришо започна отлично мача и поведе с 3:0 гейма срещу бившия №8 и настоящ №30 в света Мелцер. Както и в предишни срещи обаче, българинът показа колеблива игра в момент, в който трябваше да затвори сета и при 5:3 позволи обрат. В тайбрека, Димитров върна своята увереност и бе безкомпромисен - 7:2 точки.


Оттук нататък до края на мача, първата ни ракета доминираше изцяло и заслужено стигна до краен успех след 6:2 гейма във втория сет. Във втория кръг българинът ще се изправи срещу №10 в света Хуан Монако от Аржентина, срещу когото ще търси реванш за допуснатата загуба с 2-6 1-6 отпреди месец на турнира в Токио.


Победата донесе на Димитров 16,460 евро от наградния фонд и общо 70 точки (25 от квалификациите и 45 от основната схема), които ще го изкачат до №47 в ранглистата. Така той се превръща в първия български тенисист с подобно постижение, а при успех и в следващата фаза на турнира в Париж, Григор има реални шансове да попадне и сред първите 40 в света.